Treballador/a, avui està dedicat a tu!

 
waitala-disseny-etic-formacio-mia-moments-photo-064.jpg
 

Avui és el dia del treballador i, per aquest motiu, ens agradaria donar-te uns quants consells relacionats en millorar l'efectivitat en el teu dia a dia. 

Llista de prioritats
Com que cada dia treballem un nombre limitat d'hores, cal intentar treure el màxim rendiment al nostre dia. Una de les estratègies que sempre funcionen és crear una llista de prioritats, per tal d'ajudar-nos a no perdre'ns davant de totes les activitats que no són urgents o importants en el nostre dia a dia.

És important que escrivim totes les activitats que hem de realitzar el dia anterior, de manera breu, ordenant-les de més a menys important i incloguem més o menys el temps que necessitem per completar-ho tot. Ho fem el dia anterior, perquè així començarem el dia de manera més organitzada.

 
waitala-disseny-etic-formacio-mia-moments-photo-057.jpg
 

La regla 80/20
Tenim tantes activitats a realitzar en el dia a dia que, a vegades, és complicat prioritzar-les. Una de les claus és la regla 80/20 que es pot aplicar no només en l'àmbit professional però també al personal. Es tracta de prioritzar el 20% d'activitats que tindran un 80% d'impacte en la teva feina.
Tot i que aquesta regla no és una ciència exacte, si ens parem a pensar un moment, ens adonarem compte de què molta gent prioritza el 80% d'activitats que els hi donaran 20% de resultats. Mirar les xarxes socials o llegir de forma excessiva els diaris digitals ocuparan molt temps al teu dia i, en canvi, no t'aportaran cap resultat en la teva feina.

confinament-03.jpg

Petits breaks durant el dia
Si vols ser productiu, una de les millors activitats que pots fer és...parar? Així és, tenim tanta saturació d'activitats en el nostre dia a dia, que tenir petits breaks de 5-10 minuts ens ajudarà a desconnectar. No podem mantenir els mateixos nivells de concentració durant diverses hores i, per tant, parar de tant en tant ens ajuda a mantenir el nostre rendiment.


En conclusió, no és més productiu el que realitza totes les activitats al final del dia, sinó el que sap prioritzar les activitats més importants invertint al màxim les seves energies. A més, descansar durant el dia, ajuda a reactivar aquestes energies per tal d'augmentar la productivitat al màxim.

I tu, tens alguna altra estratègia per tal de ser més efectiu?

Si és així, no dubtis en compartir-ho amb la comunitat coworking a través dels comentaris en aquest article!