Els colors afecten el teu estat emocional i... milloren la teva productivitat?

 
waitala-mia-moments-photo-colors.jpg
 

Utilitzar colors en espais de treball per estimular diferents emocions és un tema que sovint es passa per alt. Tanmateix, la percepció d'un espai de treball pot canviar radicalment depenent els colors escollits, a més d'influir l'estat d'ànim i producció dels treballadors o coworkers d'aquest espai. Quin color és el que millor et convé? Acompanya'ns en aquest article per descobrir el color que necessites!

Blau: Millora la productivitat
Un estudi de la Universitat de Texas confirma que el color blau ens calma i estimula la nostra productivitat.
És per això que moltes empreses utilitzen el color blau en les seves oficines per aconseguir un ambient de treball tranquil que afavoreixi la productivitat.


Verd: Afavoreix la relaxació
Segons aquest article de Laura Sánchez, el color verd és un dels colors mes fàcils de visualitzar, ens relaxa i estimula la nostra creativitat. Sales de reunions o d'espera tendeixen a jugar amb colors verds per aconseguir aquest efecte.

Vermell: Crida l'atenció
No es pot abusar d'aquest color, ja que és un color que serveix bàsicament per cridar l'atenció. Per exemple, les senyals més crítiques del codi de circulació són en vermell. De totes maneres, si s'utilitza en petites quantitats, dona la sensació d'estar en un ambient il·luminat i càlid.


Lila: Crea sensació de luxe i elegància
És un color complicat de trobar en la naturalesa, per tan s'associa amb elements espirituals i/o immaterials. És un color que es pot utilitzar en marques, ja que tanmateix luxe, prestigi i elegància.
Tot i que no és un color que s'utilitzi en excés en espais de treball perquè altres colors poden aconseguir efectes més interessants.

Si vols més informació sobre aquest color, pots llegir aquest article.


Color groc: Augmenta la creativitat
El color groc cansa, ja que té molta llum, però també millora la creativitat i la rapidesa amb la qual prenem decisions. És un color que està relacionat amb sensacions positives, simplement pel fet que ens recorda al sol i la llum. Aquest color es pot utilitzar en espais on necessitis un punt extra d'energia o creativitat, com per exemple una sala de reunions.

En conclusió, escollir colors per aconseguir diferents efectes a l'oficina pot ser una estratègia sutil per aconseguir més productivitat. Aquest article és una simple pinzellada en aquest tema, ja que les múltiples opcions que pots aconseguir amb els colors i contrast són innumerables.