Com podem prendre la millor decisió?

 
coworking-ojetivos-profesionales-personales.jpg
 

Vivim en un període sense precedents en el que difícilment podem adaptar-nos, ja que ningú sap com anticipar-se a aquest nou entorn volàtil i estrany. Tanmateix, dintre d'aquest marc d'incertesa, moltes persones es bloquegen quan han de prendre decisions: És millor prendre decisions a curt termini a causa de les circumstàncies o a llarg termini amb l'esperança que tot tornarà a la normalitat tard o d'hora?

Lògicament, no et podem dir quines decisions has de prendre, ja que la situació personal de cadascú és diferent i no hi ha una solució universal que benefici a tothom. No obstant això, el que podem fer des d'aquí és donar-te les eines necessàries per ajudar-te a prendre una decisió més estructurada i personalitzada per tu.

1 – Defineix quins són els teus objectius
El primer pas és definir quins són els teus objectius, per tal de centrar tota la teva energia i esforços en aconseguir aquest objectiu. Independentment de si el teu objectiu és a curt o llarg plaç, has de dividir aquest objectiu en petits objectius perquè sigui més assumible i tangible.

2 – Buscar tota la informació possible
Tenir informació pot ajudar-te a minimitzar el risc i la dificultat a l'hora de prendre una decisió. Les conseqüències i els possibles escenaris estaran més controlats i això t'ajudarà, sens dubte, a avaluar la millor decisió possible.

3 – Veure els objectius des d'un altre punt de vista
Un cop tens el teu objectiu i l'informació necessària per aconseguir-ho, has de mirar-ho des d'un altre punt de vista. El motiu? És possible que puguis aconseguir el teu objectiu d'una manera mes assequible si segueixes un altre solució. Escriure totes les opcions que tens per aconseguir el teu objectiu és recomanable, per tal d'avaluar quin és el camí més adaptat a les teves necessitats.

En conclusió, tots ens hem vist en la tessitura d'haver de prendre una decisió complicada i no tenir molt clar el camí que havíem d'escollir. Cal simplificar el procés, definir l'objectiu que busquem i intentar preparar una estratègia factible que ens ajudi a aconseguir-ho.