La competitivitat i el Michael Jordan

 
coworking-terrassa-competivitat-blog-michael-jordan
 

Ser competitiu és sinònim d'èxit, tot i que sembla estar subratllat per una certa connotació negativa. En l'article d'avui repassem com la competitivitat pot ser una eina de desenvolupament i motivació quan s'utilitza d'una certa manera. Ens acompanyes?


Probablement, una de les persones més competitives del món actual és l'exjugador de basquet dels Chicago Bulls: Michael Jordan. En un article anomenat "els 27 exemples sobre l'extrema competitivitat de Michael Jordan", l'actor Will Smith explica una divertida anècdota en la qual "Michael és tan competitiu que desafia als altres en qualsevol situació per demostrar que és el millor. Un dia estàvem bevent aigua i... Em va desafiar a beure aigua més ràpid que ell!".


La competitivitat per estar més motivats

És fàcil perdre la motivació quan no saps molt bé quina és la millor direcció per la teva carrera professional. Tanmateix, els professionals que utilitzen la seva competitivitat com a factor motivacional no es comparen amb altres professionals, sinó que tenen una batalla constant amb ells mateixos per superar-se cada dia.

Un dels exemples més clars del que no hauríem de fer és comparar-nos amb altres persones a través de les xarxes socials perquè sempre serà una batalla perduda. Clar que estàs millor que altres persones en qualsevol àmbit, però també pitjor que d'altres. Mai podràs ser el millor, perquè sempre hi haurà algú millor que tu.

Entre tu i jo, poques persones tindran una obsessió quasi tan malaltissa com el Michael Jordan. Tot i que la seva competitivitat l'ha ajudat a tenir una carrera immaculada i ser un dels personatges amb mes èxit del món de l'esport. Què podem aprendre de la competitivitat?


La competitivitat per millorar
El fet de millorar i ser competitius amb nosaltres mateixos fa que arribem a desenvolupar una connexió molt més profunda. Cal ser honestos i analitzar de forma constant sobre quins són els punts que milloren la nostra versió, ja que saber els nostres punts forts i febles ens ajudarà a millorar de forma molt més estratègica.

En conclusió, la competitivitat en si no és una característica negativa, ja que ens pots ajudar a trobar i conèixer la millor part de nosaltres. La clau està en competir amb nosaltres mateixos, ja que si aconsegueixes desenvolupar el teu potencial al màxim, qui et pot parar?