Gràcies, freelancers! Aquest article va dedicat a vosaltres!

 
dia-internacional-freelance-coworking.jpg

Avui és el dia internacional dels freelancers i, com no podria ser d'una altra manera, l’article en el nostre blog serà sobre aquest tema. Després de tot, els freelancers són bàsicament un element clau de qualsevol coworking i des d'aquí volem reconèixer l'importància que es mereixen.


El principal avantatge de treballar com a freelance és el poder de decisió i flexibilitat. Tu decideixis quan, amb qui, com i on vols treballar. És un model de negoci fet a mesura que permet als freelancers crear un negoci personalitzat, autèntic i diferent.

No t'agrada treballar amb el teu cap de departament? Cap problema! Els freelancers treballen per ells mateixos, per tant tenen la llibertat d'escollir bàsicament qualsevol element en la seva empresa.

Un dels principals desavantatges de treballar com a freelance és l'enorme i desesperant inestabilitat que es pot donar en alguns mesos de l'any entre els ingressos i feina. Malgrat això, qualsevol benefici anirà destinat exclusivament al freelancer.

A més, si un professional treballa per una empresa en particular, tindran una o diferents funcions dins l'empresa. Per altra banda, el freelancers ha d'assolir bàsicament tots els rols si vols aconseguir un negoci rendible. Alguns freelancers poden llogar serveis exteriors com ara comptabilitat o màrqueting, tot i que això farà que tinguin menys benefici.

Un dels temes que ens agradaria parlar en aquest article és la dificultat dels freelancers per trobar el balanç entre la feina i la seva vida personal. Com que tenen molta més flexibilitat d'horaris, és més complicat establir uns horaris de treball o descans fixes. Al tenir un negoci propi, un sempre té la sensació que podria fer una mica més i acaben treballant molt més de 8 hores al dia, tot i que treballar més hores no significa necessàriament ser més productiu.

Al final, treballar com a freelance pot ser un model de negoci que s'adapti millor a una sèrie de persones: molta més flexibilitat, però també molta més incertesa. D'alguna manera assoleixes un risc molt més gran treballant com a freelance, tot i que la recompensa i la capacitat d'aconseguir els teus objectius personals faran que l'esforç valgui la pena i sigui una experiència molt més gratificant.