Són 10 minuts al dia suficients per assolir els teus objectius?

 
lestudi-coworking-terrassa-tecnica-10-minuts.png
 

La majoria de persones pensem que no tenim suficient temps al dia per centrar-nos en aquells projectes que ens motiven, tot i que és realment així? En aquest article parlem de la tècnica dels 10 minuts com a tècnica per prioritzar aquelles tasques que ens motiven.

El primer pas és programar una alarma a primera hora del matí, abans que el teu dia comenci amb la teva rutina habitual. El límit de les activitats que pots començar el poses tu: llegir o escriure un llibre, fer exercici, començar un blog o projecte virtual, etc.

La clau d'aquesta tècnica és que un cop han passat els 10 minuts, veuràs que no era tan difícil i que pots continuar durant 10, 30 o 60 minuts més. És a dir, al final dedicaràs molt més temps en el teu projecte que el temps que havies programat inicialment.

Aquesta tècnica desafia la teva disciplina, ja que normalment el més complicat d'una activitat és tenir la suficient motivació per començar. Un cop has trencat la barrera motivacional que t'impedia fer aquella activitat, veuràs que pots aconseguir tot allò que vols si aconsegueixes enganyar-te amb la tècnica dels 10 minuts.

Si al final pares aquella activitat al cap de 10 minuts... està molt bé! Has complert els 10 minuts que havies planejat i has incorporat una nova activitat en el teu dia a dia. Ara ja pots continuar amb el teu dia amb la consciència tranquil·la de saber que has complert un dels objectius que havies programat. El que és important és que adaptis aquesta tècnica al teu estil de vida.

Un altre de les utilitats d'aquesta tècnica és que la pots utilitzar d'impulsador per aquelles activitats que no vols però que has de fer a la feina. 10 minuts és tot el que has d'invertir i després si vols pots parar, al cap d'una hora pots dedicar-li 10 minuts més...i així fins que has acabat totes les tasques que havies de fer.

En conclusió, la motivació és clau a l'hora de començar o acabar activitats, sembla que se'ns fa una muntanya i acabem per deixar-ho. 10 minuts semblen insignificants però t'ajudaran a acostar-te a poc a poc al teu objectiu. La teva ment et dirà que és complicat, que no et capaç de fer-ho i fracassaràs... Fes un tracte amb tu mateix en el que ho intentes durant 10 minuts i si és massa pararàs. La majoria de les vegades veuràs que la teva ment ha creat quelcom molt pitjor del que realment és i que pots aconseguir el que et proposis.