Riure i rialles...per alliberar estrès, perdre pes i molt més!

 
waitala-disseny-etic-formacio-mia-moments-photo-078.jpg
 

Riure a la feina pot tenir una connotació negativa, sembla que si rius a la feina ets poc professional o no estàs centrat. Des d'aquí tirem a terra aquesta percepció explicant alguns dels beneficis que tenen el riure i les rialles.

Riure i rialles...per tal d'alliberar l'estrès
Vivim en un món laboral bastant hèctic i competitiu que posa a prova els nostres límits cada dia. Malauradament, no ens parem a pensar massa sovint com tot això ens afecta en l'àmbit personal i/o emocional. L'estrès laboral és una causa directa del ritme frenètic de la nostra societat i des d'aquí proposem riure i rialles per tal de combatre-ho.

RIURE disminueix cortisols i augmenta endorfines = ens sentim menys estressats i experimentem la sensació de felicitat


- Cortisol és l'hormona principal que circula en el nostre cos quan estem estressats. El nostre cervell allibera cortisols per ajudar-nos a combatre situacions d'estrès. Tanmateix, si tenim els nivells de cortisol alts durant massa temps, ens pot desenvolupar problemes de salut.
- Endorfina o hormona de la felicitat ens crea una sensació de benestar i calma tant en l'àmbit físic com mental, que indueix la sensació de felicitat.


Riure i rialles...per perdre pes?
El Dr. Maciej Buchowski va descobrir que riure augmenta el ritme cardíac entre un 10% i un 20%. Per tant, 15 minuts de riure i rialles al dia pot cremar entre 10-40 calories.


És per això que estant tot el dia al sofà mirant pel·lícules de comèdia i menjant crispetes no farà que perdis el pes que desitges. Cal complementar el fet de riure amb una bona dieta i exercici.


Riures i rialles...per millorar l'ambient al Coworking?
Riure en un ambient de treball pot millorar la comunicació entre coworkers. A més, riure inclou un factor de cohesió que fa que els coworkers puguin sentir-se més recolzats en l’espai de treball.


Al final, tenir millor ambient en un espai laboral no només millora la relació entre treballadors, sinó que també millorarà la relació amb els clients i, per tant, millorarà el rendiment grupal.

En conclusió, riure i rialles són eines que tenim a l'abast per ajudar-nos a relativitzar cada problema i trobar una solució. Riure pot ser el break que necessitem a la feina, l'element cohesionador entre treballadors o el recordatori de què fent les coses amb alegria i positivisme pot produir-nos grans resultats.

ALTRES ARTICLES RELACIONATS | RESERVA ESPAIS | CONTACTA AMB NOSALTRES