El mètode Kaizen per aconseguir qualsevol objectiu amb petits passos

 
copyrightof-lestudi-coworking-terrassa-metodo-kaizen.jpg
 


Tots ens plantegem certs objectius cada any: anar al gimnàs, aprendre una nova llengua, perdre pes, aprendre a tocar un instrument... El problema és que el 90% de les vegades acabem desanimats, perquè ens sembla una fita massa gran i no aconseguim allò que ens havíem proposat. La solució que proposem: el mètode Kaizen.

Què és el mètode Kaizen i per què serveix?
El mètode Kaizen és una filosofia nascuda al Japó després de la Segona Guerra Mundial amb un objectiu: fomentar el canvi i millorar de forma constant. El problema d'alguns dels nostres objectius és que són massa complexes d'aconseguir. Malgrat això, si cada dia intentem incorporar petits canvis que ens portin al nostre objectiu, serà molt més fàcil d'aconseguir. Aquests canvis han de ser tan graduals que la nostra mandra no s'adoni que ho estem incorporant a la nostra rutina.

Per exemple, si vols escriure un llibre per primer cop, no pots escriure 30 pàgines al dia. En tot cas, hauries d'escriure en menor mesura per tal de construir l'hàbit i quan et sentis més còmode incrementar el número de pàgines escrites al dia. Aquests petits canvis faran que al cap d'un any hagis millorat un 365%!

Com podem incorporar aquest mètode al nostre dia a dia?
- Simplifica tot el que hagis de fer durant el dia per tal de ser més efectiu.
- Aplica el mètode per ser una mica millor cada dia

Quins són els principals avantatges d'aquest mètode en una empresa?
- Promou valors tant personals com laborals, ja que la millora constant de cada persona pot beneficiar la seva producció dins una empresa i de pas ajudar a les persones del seu entorn.
- Construeix nous hàbits d'una manera tan subtil que ni les persones que el practiquen s'adonen de tot el que han millorat.
- Fomenta la competitivat entre treballadors, ja que al formar part d'una millora continua, el seu rendiment sempre serà el més efectiu possible.

En conclusió...
Vivim en un món hèctic on ningú sembla tenir temps per res, però el mètode Kaizen ajuda a les persones a millorar de forma gradual, controlada i constant. A més, un cop dominis aquesta tècnica, la podràs utilitzar no només en l'àmbit professional sinó que també en el personal.

Dóna el primer pas avui i escriu totes les coses que vols millorar en els pròxims mesos. A continuació, pensa quin és el pas que faràs demà, demà passat, la setmana que ve... Quan faci unes quantes setmanes que has estat utilitzant aquest mètode, mira enrere i observa tot el que has millorat. Aquest és el secret del mètode kaizen.